Porce: 2
Přísady:
- 400 g těstovin
- 300 g rajčat
- 1 stroužek česneku
- 10 lístků bazalky
- ½ cibule
- 8 polévkových lžic olivového oleje (rozděleně)
- 2 na slunci sušená rajčata
- 50 ml pomerančového džusu
- 1 lžička agávového sirupu
- 2 lžičky mořské soli
- ¼ lžičky pepře
- sůl
- pepř
- bazalka k servírování
Náčiní: pánev, vařečka, prkénko na krájení, nůž, mixér, hrnec
Rozčtvrťte rajčata a utrhněte stopky. Oloupejte česnek a nakrájejte najemno. Omyjte, osušte a nakrájejte bazalku. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte při střední teplotě olivový olej a smažte cibuli přibližně po dobu 2 – 3 minut. Odstavte.
Smíchejte v mixéru polovinu rajčat, smaženou cibuli, na slunci sušená rajčata, česnek, pomerančovou šťávu, agávový sirup, sůl, pepř a zbylý olivový olej. Mixujte přibližně 1 minutu nebo dohladka. Poté přidejte zbývající rajčata a bazalku a jednou nebo dvakrát použijte pulzní funkci mixéru, aby se vše promíchalo.
Do osolené vařící vody v hrnci vložte těstoviny. Vařte al dente podle instrukcí na obalu, pak sceďte. Rajčatovou omáčku a uvařené těstoviny vložte do velké pánve a promíchejte, aby se těstoviny obalily. Osolte a opepřete dle chuti. Těstoviny podávejte s čerstvou bazalkou. Dobrou chuť!
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.