Skip to Content

Těstoviny s rychlou rajčatovou omáčkou

Porce: 2

Přísady:

  • 400 g těstovin 
  • 300 g rajčat 
  • 1 stroužek česneku 
  • 10 lístků bazalky 
  • ½ cibule 
  • 8 polévkových lžic olivového oleje (rozděleně) 
  • 2 na slunci sušená rajčata 
  • 50 ml pomerančového džusu 
  • 1 lžička agávového sirupu 
  • 2 lžičky mořské soli 
  • ¼ lžičky pepře 
  • sůl
  • pepř 
  • bazalka k servírování

Náčiní: pánev, vařečka, prkénko na krájení, nůž, mixér, hrnec

Rozčtvrťte rajčata a utrhněte stopky. Oloupejte česnek a nakrájejte najemno. Omyjte, osušte a nakrájejte bazalku. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte při střední teplotě olivový olej a smažte cibuli přibližně po dobu 2 – 3 minut. Odstavte.

Smíchejte v mixéru polovinu rajčat, smaženou cibuli, na slunci sušená rajčata, česnek, pomerančovou šťávu, agávový sirup, sůl, pepř a zbylý olivový olej. Mixujte přibližně 1 minutu nebo dohladka. Poté přidejte zbývající rajčata a bazalku a jednou nebo dvakrát použijte pulzní funkci mixéru, aby se vše promíchalo.

Do osolené vařící vody v hrnci vložte těstoviny. Vařte al dente podle instrukcí na obalu, pak sceďte. Rajčatovou omáčku a uvařené těstoviny vložte do velké pánve a promíchejte, aby se těstoviny obalily. Osolte a opepřete dle chuti. Těstoviny podávejte  s čerstvou bazalkou. Dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.

Více informací

  • Domovská stránka

  • Proč se zapojit: Chceme vás inspirovat, abyste společný čas trávili u stolu, protože vždycky je pro to dobrý důvod! Nenarozeniny či Den úžasnosti.

  • Kdo řekl, že mytí nádobí musí být nudné? S těmito triky je zábava zaručena! A s našimi účinnými produkty je mytí nádobí super snadné!