Porce: 2
Přísady:
- 2 červené brambory
- 30 g oliv
- 30 g na slunci sušených rajčat (v oleji)
- 1 jarní cibulka
- 1 polévková lžíce másla
- 50 g čedaru (strouhaného)
- 30 g rukoly
- 1 polévková lžíce crème fraîche
- sůl
- pepř
Náčiní: plech na pečení, trouba, prkénko na krájení, nůž
Předehřejte troubu na 200 °C. Rozkrojte olivy napůl, osušte na slunci sušená rajčata, nakrájejte cibuli, odložte stranou. Několikrát propíchněte brambory vidličkou a položte na plech na pečení. Pečte přibližně 40 min. nebo až doměkka.
Vyndejte brambory z trouby a v horní části každé z nich vytvořte štěrbinu. Každý brambor přelijte máslem, rozdrťte vidličkou, posypte čedarem a znovu rozdrťte.
Osolte a opepřete dle chuti. Posypte olivami, na slunci sušenými rajčaty, nakrájenými jarními cibulkami, rukolou a crème fraîche, nakonec ještě posypte jarní cibulkou. Dobrou chuť!
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.