Porce: 4
Přísady:
- 450 g zeleného chřestu
- 200 g jahod
- 80 g baby špenátu
- 30 g pistácií
- 100 g sýru feta
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce balzamikového octa
- sůl
- pepř
- olivový olej na smažení
Náčiní: prkénko na krájení, nůž, velká pánev, vařečka, uzavíratelná nádoba, mísa
Ořízněte dřevnaté konce chřestu a nakrájejte na kousky pod mírným úhlem (přibližně 1 cm kousky). Odstopkujte jahody a rozčtvrťte.
Rozpalte trochu olivového oleje ve velké pánvi a smažte kousky chřestu za mírné teploty přibližně 8 – 10 minut do změknutí. Osolte a opepřete.
Smíchejte v míse baby špenát, osmažený chřest, jahody a rozdrobený feta sýr. Polijte octovou zálivkou a před podáváním posypte pistáciemi.
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.