Porce: 2
Přísady:
- 500 g hub
- 2 jarní cibulky
- 1 šalotka
- 150 g ovčího sýra
- ½ lžičky mleté papriky
- ¼ lžičky chili
- ½ polévkové lžíce rostlinného oleje
- 150 g špenátu
- ½ lžičky muškátového oříšku
- sůl
- pepř
Náčiní: trouba, prkénko na krájení, nůž, malá mísa, velká pánev, struhadlo, vařečka, lžíce, pánev vhodná do trouby
Předehřejte troubu na 180 °C. Nakrájejte šalotku a jarní cibulku najemno. V malé míse smíchejte sýr, mletou papriku, chili, rostlinný olej a jarní cibulku. Osolte a opepřete dle chuti.
Na velké pánvi při střední teplotě rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmažte šalotku po dobu přibližně 1 – 2 minuty. Poté přidejte špenát a povařte po dobu 1 – 2 minuty do ovadnutí. Nastrouhejte muškátový oříšek do pánve a důkladně zamíchejte. Odstavte.
Jemně odlomte z hub nožičky. Pak jemně lžičkou seškrábněte vnitřní část kloboučku, abyste vytvořili dutinu pro náplň.
Naplňte kloboučky buď špenátovou nebo sýrovou směsí a vložte na pánev nebo na plech na pečení. Vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C přibližně 12 – 15 minut nebo dokud se nezačne sýr rozpouštět a změní barvu na zlatohnědou. Dobrou chuť!
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.