Porce: 4
Přísady:
- 300 g těsta na těstoviny
- 200 g špenátu
- 250 g sýru ricotta
- 100 g sýru Pecorino (strouhaný)
- 50 g piniových oříšků
- 2 žloutky
- sůl
- pepř
Náčiní: sítko, malý kastrol, prkénko na krájení, nůž, velká mísa, vařečka, strojek na těstoviny, váleček, mašlovačka, kráječ na těsto, velký kastrol, děrovaná naběračka
Blanšírujte špenát přibližně 3 – 4 minuty v mírně vroucí vodě. Sceďte a vymačkejte ze špenátu vodu.
Nasekejte piniové oříšky a blanšírovaný špenát najemno.
Smíchejte špenát, piniové oříšky, žloutky, Pecorino a sýr ricotta. Dobře osolte a opepřete.
Rozdělte těsto napůl. Obě poloviny vyválejte válečkem na co možná nejtenčí vrstvu na pracovní desce posypané moukou nebo ve strojku na těstoviny na pruhy 5 cm × 40 cm.
Smíchejte žloutek s trochou vody a potřete polovinu těstovinových pruhů.
Na vajíčkem potřené části přibližně každých 5 cm položte lžíci náplně.
Poté překryjte dalším pruhem vyváleného těsta a pevně ho přitlačte kolem náplně.
Nakrájejte ravioly nožem nebo kráječem na těsto na čtverečky.
Nyní vařte připravené ravioly v osolené vroucí vodě po dobu přibližně 4 – 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Dobře sceďte a vychutnejte si je jen tak nebo s rajčatovou omáčkou.
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.