Porce: 4
Přísady:
- 600 g kuřecích prsou (vykostěné, bez kůže)
- 20 g zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli
- 2 limetky (šťáva)
- 7 polévkových lžic sójové omáčky
- 4 polévkové lžíce medu
- 4 lžičky sezamových semínek (rozděleně)
- 4 mrkve
- 3 papriky (žluté, červené nebo zelené)
- 1 brokolice
- 150 g žampionů
- 5 jarních cibulek
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- koriandr na servírování
Náčiní: trouba, struhadlo, prkénko na krájení, nůž, malá mísa, škrabka, velká mísa, plech na pečení
Předehřejte troubu na 200 °C. Oškrábejte a nastrouhejte zázvor. Nakrájejte česnek a chili najemno. Do malé mísy dejte zázvor, česnek a chili. Přidejte limetkovou šťávu, sójovou omáčku, med a polovinu sezamových semínek. Smíchejte a postavte stranou.
Očistěte papriky a nakrájejte na malé kousky. Omyjte brokolici a nakrájejte na růžičky. Odstraňte nožičky žampionů a rozčtvrťte je. Oškrábejte a nakrájejte mrkev na malé kousky. Bílé části jarní cibulky pokrájejte na kostičky a nať nakrájejte na malá kolečka, dejte stranou. Do velké mísy vložte papriky, brokolici, mrkev a bílé části jarní cibulky. Kuřecí prsa nakrájejte na široké proužky a dejte stranou.
Nalijte polovinu omáčky na zeleninu a dobře promíchejte. Osolte a opepřete. Vytřete plech na pečení rostlinným olejem a vyložte jej zeleninou. Pečte na 200 °C přibližně 15 minut.
Vyndejte plech na pečení z trouby. Kuřecí prsa pokapejte zbývající omáčkou a položte je na plech se zeleninou. Pečte na 200 °C po dobu 10 minut nebo dokud nejsou prsa propečená. Před podáváním posypte kroužky jarní cibulky, zbylými sezamovými semínky a koriandrem. Dobrou chuť!
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.