Porce: 8
Přísady:
- 3 lilky
- 1 cibule (bílá)
- 1 stroužek česneku
- 1 polévková lžíce rozmarýnu
- 6 polévkových lžic bazalky
- 2 lžičky oregana (sušeného)
- 2 lžičky tymiánu (sušeného)
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 750 g konzervovaných rajčat (nakrájených)
- 500 g mozzarelly
- 100 g parmazánu (nastrouhaného)
- olivový olej
Náčiní: prkénko na krájení, nůž, kastrol, pánev, pekáč, trouba
Nakrájejte cibuli najemno a nasekejte česnek. Nahrubo nasekejte bazalku a rozmarýn. Odměřte oregano a tymián. Lilek podélně nakrájejte.
Ve velkém kastrolu ohřejte olivový olej a restujte cibuli a česnek při mírné teplotě po dobu přibližně 5 – 7 minut, dokud nezesklovatí. Přidejte rajčatový protlak a pokračujte v restování další 1 – 2 minuty.
Do malého kastrolu přidejte rajčata a nechte povařit.
Rajčatový protlak osolte, opepřete, přidejte oregano, tymián a rozmarýn. Nechte povařit po dobu přibližně 10 – 15 minut.
Na pánvi rozehřejte olivový olej při střední teplotě. Opékejte lilek přibližně 2 – 3 minuty na každé straně. Odstavte.
Nakrájejte mozzarellu na plátky zhruba stejně široké jako lilek.
Na pekáč vyskládejte dvě oddělené vrstvy lilku, mozzarelly a rajčatového protlaku.
Předehřejte troubu na 180°C. Posypejte bazalkou a parmazánem. Dejte do trouby a pečte přibližně 20 – 25 minut do zlatohněda. Ozdobte čerstvými bazalkovými listy a podávejte teplé, dobrou chuť!
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.