Porce: 16
Přísady:
- 150 g mouky z pšenice jednozrnky nebo špaldové mouky
- ½ lžičky kypřícího prášku (bez glutenu)
- 2 polévkové lžíce kokosového cukru
- 70 g kokosového oleje (teplého)
- 150 g řeckého jogurtu z ovčího mléka (10 % tuku)
- ¼ lžičky soli
- 1 polévková lžíce plátků mandlí
- 1 polévková lžíce březového nebo kokosového cukru
- ¼ lžičky skořice
- 1 jablko
- mouka k poprášení
Náčiní: velká mísa, kuchyňská utěrka, plech na pečení, pečicí papír, trouba, prkénko na krájení, nůž, malá mísa, nůž na ovoce a zeleninu, váleček, mřížka na chladnutí pečiva (nepovinné)
Ve velké míse smíchejte mouku z pšenice jednozrnky, kypřící prášek, kokosový cukr a sůl. Vmíchejte jogurt a kokosový olej a rukama vypracujte hladké těsto.
Mísu přikryjte utěrkou a nechte odstát v lednici po dobu přibližně 30 minut. Připravte si na plech na pečení pečicí papír.
Mezitím nasekejte mandle a smíchejte je s březovým cukrem a skořicí. Předehřejte troubu na 150 °C, horní i dolní pečení.
Na moukou poprášené pracovní ploše rozválejte těsto do tvaru kruhu (přibližně 26 cm). V případě potřeby použijte talíř jako pomůcku a poprašte moukou. Těsto rozkrájejte do 16 stejných trojúhelníků.
Oloupejte jablka, odstraňte jádřinec a jablko nakrájejte. Na trojúhelníky z těsta naneste směs mandlí a skořice. Na vnější část každého kousku těsta položte plátek jablka.
Zamotejte kousky těsta z vnější strany směrem dovnitř tak, abyste zabalili plátky jablek.
Rozmístěte mini croissanty na plech na pečení a posypte zbytkem mandlovo-skořicové směsi. Dejte do trouby a pečte 150 °C přibližně 15 – 18 minut. Nechte zchladnout. Dobrou chuť!
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.