Porce: 2
Přísady:
- 2 jarní cibulky
- 100 ml zeleninového vývaru
- 100 ml sójové omáčky
- 15 ml ochucovadla mirin
- 1 polévková lžíce medu
- 2 filety z lososa
- pepř
Náčiní: prkénko na krájení, nůž, kastrol, vařečka, talíř, trouba, pánev vhodná do trouby
Nakrájejte jarní cibulku.
V kastrolu při středně vysoké teplotě smíchejte zeleninový vývar, sójovou omáčku, mirin a med. Vařte dokud se objem nezmenší na polovinu, přibližně 10 – 15 minut.
Předehřejte troubu na 180°C. Položte lososa na pánev. Potřete stejnoměrně po obou stranách omáčkou teriyaki. Pečte lososa v předehřáté troubě na 180 °C po dobu přibližně 10 – 12 minut. Vyndejte z trouby a přendejte na talíř. Před podáváním ozdobte jarní cibulkou a opepřete.
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.