Porce: 2
Přísady:
- 300 g makaronů
- 250 g krevet
- 5 rajčat
- 2 nektarinky
- 1 stroužek česneku
- 10 g bazalky
- sůl
- pepř
- rostlinný olej na smažení
- olivový olej k servírování
Náčiní: velký kastrol, velká mísa, struhadlo, prkénko na krájení, nůž, malá mísa, pánev, vařečka
Vařte makarony v kastrolu se slanou vřící vodou po dobu přibližně 8 – 10 minut podle instrukcí na obalu. Osušte a dejte stranou.
Mezitím nastrouhejte rajčata nahrubo na struhadle. Slupky a stonky odstraňte.
Do stejné mísy nastrouhejte odpeckované nektarinky. Osolte a opepřete.
Nasekejte česnek najemno. Nakrájejte bazalku najemno. Oloupejte krevety, podle potřeby odstraňte žilky.
Orestujte krevety a česnek na rostlinném oleji při středně vysoké teplotě po dobu přibližně 1 – 2 minuty na každé straně. Odstavte.
Přidejte makarony a rajčatovou a nektarinkovou omáčku. Dobře promíchejte a podle potřeby ohřejte.
Posypte bazalkou a podávejte pokapané olivovým olejem. Dobrou chuť!
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.