Porce: 2
Přísady:
- 100 g halibuta (bez kůže)
- 100 g brokolice
- 100 ml mléka
- 5 větviček tymiánu
- 100 ml zeleninového vývaru (rozděleně)
- 40 g másla
- 20 g plátků mandlí
- sůl
- pepř
Náčiní: malá pánev, vařečka, velká pánev, malý kastrol, nůž, prkénko, děrovaná lžíce
Opečte mandle na pánvi dozlatova.
Přiveďte necelou polovinu zeleninového vývaru a mléka k varu, dostatečně osolte a opepřete. Přidejte tymián a namáčejte v teplém mléku po dobu přibližně 3 – 5 minut.
Následně vložte halibuta do teplého, ale ne vařícího mléka (přibližně 90 °C). Vařte v mírně vroucím mléce po dobu přibližně 3 – 4 minuty podle tloušťky ryby.
Mezitím naplňte kastrol vodou, osolte a přiveďte k varu. Nakrájejte brokolici na malé růžičky.
Brokolici blanšírujte ve slané vroucí vodě po dobu 3 – 4 minut tak, aby zůstala křupavá. Osušte a dejte stranou.
Rozpusťte máslo na pánvi, přidejte zbytek zeleninového vývaru a pomalu vše přiveďte k varu.
Smíchejte blanšírovanou brokolici se zbytkem zeleninového vývaru a máslem. Osolte a opepřete podle potřeby. Podávejte halibuta na brokolici a ozdobte plátky mandlí.
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.