Porce: 8
Přísady:
- 1 kg mletého hovězího masa
- 16 kusů celé skořice
- 200 g tahini
- 20 g koriandru
- 40 g petržele (otrhané)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku (oloupaného)
- 1 citron
- 1 lžička soli (rozděleně)
- 200 ml studené vody
- 1 lžička kmínu
- ½ lžičky sody na pečení
- 50 g piniových oříšků
- olivový olej na smažení (rozděleně)
Náčiní: mísa, lis na citrusy, metlička na šlehání, prkénko na krájení, nůž, velká mísa, grilovací pánev
Nakrájejte koriandr a petržel najemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Oloupejte a rozmačkejte česnek. Vymačkejte šťávu z citronu. Do mísy dejte tahini, citronovou šťávu, třetinu nadrceného česneku, polovinu nakrájené petržele a koriandru. Osolte a opepřete. Šlehejte a postupně přidávejte vodu, dokud omáčka na kebab nezíská hutnou strukturu. Postavte stranou až do podávání.
Do velké mísy dejte mleté maso, nakrájenou cibuli, zbývající česnek, kmín, jedlou sodu, piniové ořechy a zbytek petržele, osolte a prohněťte.
Mletou masovou směs zformujte do tlustých kebabových rolád, vložte do nich celou skořici a lehce stiskněte, aby držely. Potřete olejem a přeneste na talíř.
Rozehřejte rostlinný olej v grilovací pánvi při středně vysoké teplotě a smažte kebabové rolády po dobu přibližně 10 – 12 minut. Podávejte se zeleným tahini a dobrou chuť!
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.