Porce: 4
Přísady:
- 2 hlávky římského salátu
- 4 ančovičky
- 3 stroužky česneku (oloupaného)
- 80 ml extra panenského olivového oleje
- 1 bageta
- 2 polévkové lžíce worcestrové omáčky
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 2 citrony (šťáva)
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 100 g parmazánu (nastrouhaný a rozdělený)
- sůl
- pepř
Náčiní: mixér nebo kuchyňský robot, mašlovačka, grilovací pánev nebo gril, prkénko na krájení, nůž
Vymíchejte ančovičky, oloupaný česnek, olej, sůl a pepř dohladka.
Rozpalte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Rozkrojte římský salát podélně na polovinu, rozkrojte bagetu na polovinu a následně znovu rozkrojte podélně. Potřete rozkrojenou stranu salátu a chleba ančovičkovou směsí.
Grilujte římský salát a chléb rozkrojenou stranou dolů přibližně po dobu 1 – 2 minuty nebo dokud se neobjeví známky grilování. Mezitím přidejte worcesterskou omáčku, majonézu, citronovou šťávu, hořčici a část nastrouhaného parmazánu do ančovičkové směsi a míchejte dohladka asi 2 minuty. Osolte a opepřete dle potřeby.
Podávejte římský salát a chléb vcelku nebo nakrájená na široké plátky. Pokapejte nebo smíchejte s dresingem Caesar podle chuti a posypte zbývajícím parmazánem.
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.