Porce: 4
Přísady:
- 500 g těstovin fettuccine (čerstvých)
- 2 stroužky česneku
- 4 polévkové lžíce petržele
- 80 g másla
- 400 ml smetany
- 150 g parmazánu
- Parmazán na servírování
- sůl
- pepř
Náčiní: prkénko na krájení, nůž, malý kastrol, velký kastrol, cedník
Oloupejte a nakrájejte česnek. Nakrájejte petržel najemno.
Část másla rozpusťte v kastrolu při střední až nízké teplotě. Přidejte česnek a opékejte přibližně 1 minutu. Přidejte smetanu, osolte a opepřete. Nechte povařit přibližně 3 minuty nebo do mírného zahuštění. Občas zamíchejte. Přidejte parmazán a odstavte kastrol.
Přiveďte vodu k varu. Přidejte sůl a těstoviny a vařte al dente. Sceďte uvařené fettuccine a přidejte je do smetanové omáčky. Promíchejte, aby se vše spojilo. Dejte kastrol zpět na plotnu, přidejte nasekanou petrželku a máslo a znovu promíchejte.
Osolte a opepřete dle chuti. Podávejte s extra parmazánem. Dobrou chuť!
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.