Porce: 2
Přísady:
- 2 kuřecí stehna
- 190 g špaldové mouky
- 1/2 hlávkové čekanky
- 6 stroužků česneku
- 60 ml jablečného octa
- 355 ml vody
- sůl
- pepř
- olivový olej na smažení
Náčiní: prkénko, nůž, kleště, hrnec, vařečka
Kuře po obou stranách osolte a opepřete.
Z čekanky vykrojte košťál a nakrájejte ji na tenké plátky. Oloupejte stroužky česneku a rozdrťte je.
Rozehřejte hrnec na středně vysokou teplotu a kápněte do něj olivový olej. Vložte kuřecí paličky a kuřecí stehna kůží dolů a pečte cca 12 minut, dokud nebude kůžička křupavá a osmahlá. Otočte a pečte dalších cca 8 minut. Poté vyjměte z hrnce.
V případě potřeby kápněte do hrnce trošku olivového oleje a přidejte stroužky česneku. Nechejte osmahnout asi 1 minutu a poté přidejte špaldu. Osolte a opepřete a nechte restovat cca 5 minut nebo dokud neucítíte jemnou vůni a špalda není lehce opečená. Hrnec deglazujte jablečným octem a poté přidejte vodu. Přiveďte k varu.
Po přivedení hrnce do varu vložte kuře zpět a vařte po dobu přibližně 20 minut nebo dokud se kuře a špalda neuvaří a tekutina se téměř všechna neodpaří. Nandejte špaldu a kuře na talíř a servírujte s čekankou. Dobrou chuť!
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.