Porce: 2
Přísady:
- 250 g špaldových špaget
- 2 avokáda
- 1 stroužek česneku
- 10 cherry rajčátek
- 40 g rukoly
- ½ cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- 200 ml pomerančové šťávy
- 1 lžička agávového sirupu
- ½ limetky (šťáva)
- 200 ml zeleninového vývaru nebo vody z těstovin
- 2 lžíce čerstvého oregana k ozdobení
- sůl
- pepř
Náčiní: velký hrnec s poklicí, mixér nebo kuchyňský robot, prkénko, nůž, velká pánev
Při středně vysoké teplotě přiveďte vodu ve velkém hrnci pod poklicí k varu. Vodu osolte a přidejte špaldové špagety. Zmírněte teplotu a vařte přibližně 8 až 10 minut „na skus“.
Mezitím si připravte omáčku a posypku. Oloupejte avokádo a vyjměte pecku. Dužinu avokáda nakrájejte na malé kousky. Rajčata nakrájejte na čtvrtiny a rukolu nasekejte nahrubo. Rajčata a rukolu odložte stranou k servírování. Oloupejte stroužek česneku a nakrájejte cibuli. Avokádo vložte do kuchyňského robota nebo mixéru.
Přidejte česnek, nakrájenou cibuli, olivový olej, pomerančovou šťávu, agávový sirup a šťávu z limetky. Osolte a opepřete. Mixujte při vysoké rychlosti po dobu cca 30 sekund, dokud nebude směs hladká a krémová. Přidejte zeleninový vývar nebo vodu z těstovin a mixujte při vysoké rychlosti dalších 10 sekund.
Uvařené těstoviny slijte a vložte do velké pánve. Přidejte avokádovou omáčku a protřepejte, aby se těstoviny dobře obalily. Poté ohřejte těstoviny na mírném ohni po dobu cca 2 min. Osolte a opepřete a rozdělte na talíře.
Před servírováním ozdobte čtvrtkami rajčat.
Posypejte čerstvým oreganem a přidejte rukolu. Ihned podávejte. Dobrou chuť!
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.