Porce: 2
Přísady:
- 15 g zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 1 zelená chili paprička
- 15 g koriandru
- 15 g máty
- ¼ lžičky kurkumy
- ¼ lžičky římského kmínu
- 1 lžička mletého chili
- 200 g jogurtu
- 300 g kuřecích prsou
- 200 g rýže
- 2 bobkové listy
- 3 kardamonové lusky
- 1 lžička kmínu
- 1 cibule
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- ½ lžičky semínek kmínu
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky masaly
- ½ lžičky šafránu
- 30 ml mléka
- sůl
- máta k ozdobení
- koriandr k ozdobení
Náčiní: ponorný mixér, odměrka, prkénko na krájení, nůž, mísa, sítko, velký hrnec, pánev, vařečka, malá mísa
Očistěte a nakrájejte zázvor a česnek. Rozpulte chili, odstraňte semínka a chili nakrájejte. Omyjte a nakrájejte koriandr a mátu. Do vysoké nádoby dejte zázvor, česnek, chili, koriandr a mátu. Přidejte kurkumu, římský kmín, mleté chili a jogurt. Míchejte dokud se směs nespojí a není hladká.
Nakrájejte kuře na malé kousky. Dejte do mísy a přidejte marinádu. Nechte marinovat 4 hodiny.
Do velkého hrnce dejte rýži. Přidejte bobkový list, kardamon a kmín a přelijte vodou. Přiveďte k varu a nechte probublávat přibližně 10 minut. Přeceďte přes sítko, vyjměte bobkový list a kardamon.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi zahřejte olej. Přidejte cibuli a restujte přibližně 2 minuty. Přidejte kmín, kuře, rajčatový protlak a masalu. Zamíchejte, aby se vše spojilo a vařte přibližně 8 minut. Osolte.
Smíchejte šafrán s mlékem. Vlijte do rýže. Ozdobte mátou a koriandrem. Osolte a dobrou chuť!
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.