Porce: 6
Suroviny:
- 250 g mascarpone
- 250 g cukrářských piškotů
- 2 vejce
- 60 g moučkového cukru
- 100 ml espressa
- 3 lžíce amaretta
- 1 lžíce hořké čokolády
- 1 lžíce kakaa, sůl
Pomůcky
mísa, ruční šlehač, gumová stěrka, zapékací mísa, jemné struhadlo, jemné sítko
Krok 1/4
2 vejce – 30 g moučkového cukru – 1 lžíce amaretta – 250 g mascarpone mísa – šlehač
Rozklepněte vejce a oddělte bílky a žloutky. Žloutky ušlehejte s trochou moučkového cukru do pěny. Přidejte amaretto a mascarpone. Ušlehejte dohladka.
Krok 2/4
sůl – 30 g moučkového cukru gumová stěrka
Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh. Pomalu zašlehejte zbývající cukr. Sníh z bílků opatrně vmíchejte do mascarponové směsi.
Krok 3/4
100 ml espressa – 2 lžíce amaretta – 250 g cukrářských piškotů – 1 lžíce hořké čokolády zapékací mísa – jemné struhadlo
V hlubokém talíři smíchejte espresso se zbytkem amaretta. Do směsi krátce namáčejte cukrářské piškoty a po nasáknutí je klaďte vedle sebe na dno zapékací mísy. Zakryjte mascarponovou směsí a posypejte jemně nastrouhanou čokoládou.
Krok 4/4
1 lžíce kakaa
jemné sítko
Přidávejte další stejné vrstvy až do spotřebování všech surovin. Navrch dejte vrstvu mascarponového krému, posypte jemně nastrouhanou čokoládou a nakonec kakaem. Před podáváním nechte alespoň 3 hodiny odležet v lednici. Dobrou chuť!
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.