Porce: 4
Suroviny:
- 1 stroužek česneku
- 2 ½ limetky (po částech)
- 1 chilli paprička
- 20 g koriandru (po částech)
- 500 g kuřecích křídel
- 6 lžic olivového oleje (po částech)
- 200 ml BBQ omáčky
- 200 ml zakysané smetany
- sůl, pepř
- cukr
- mletá paprika
Pomůcky
struhadlo, lis na citrusy, trouba, kuchyňské prkénko, nůž, kuchyňské kleště, uzavíratelný plastový sáček, plech na pečení, pečicí papír, miska
Krok 1/6
1 stroužek česneku – 2 limetky – 1 chilli paprička – 20 g koriandru - struhadlo – lis na citrusy – trouba – kuchyňské prkénko – nůž
Předehřejte troubu na 180°C. Stroužek česneku oloupejte a odstraňte zelený klíček. Nastrouhejte limetkovou kůru a z limetek vymačkejte šťávu.Česnek, chilli a koriandr nasekejte nadrobno.
Krok 2/6
500 g kuřecích křídel – sůl – pepř - kuchyňské kleště
Kuře osolte a opepřete.
Krok 3/6
5 lžic olivového oleje – 200 ml BBQ omáčky – sůl – pepř – cukr – mletá paprika - uzavíratelný plastový sáček
Ve velkém uzavíratelném plastovém sáčku důkladně promíchejte česnek, chilli, limetkovou šťávu, limetkovou kůru, polovinu koriandru, olivový olej, BBQ omáčku a kuřecí křídla. Dochuťte solí, pepřem, cukrem a mletou paprikou.
Krok 4/6
plech na pečení – trouba – pečicí papír
Kuřecí křídla vyjměte ze sáčku a nechte okapat přebytečnou marinádu.Rozložte kuřecí křídla na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 25–30 minut na 180°C dozlatova.V polovině pečení křídla obraťte.
Krok 5/6
½ limetky – 200 ml zakysané smetany – 1 lžíce olivového oleje – sůl – pepř – cukr - lis na citrusy – miska
Z limetky vymačkejte šťávu. V misce smíchejte zakysanou smetanu, zbytek koriandru, limetkovou šťávu, sůl, pepř, cukr a olivový olej.
Krok 6/6
Podávejte s kuřecími křídly jako osvěžující dip.
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.